31 januari 2023
måndag, 23 december 2019 16:39

Areim köper 40.000 kvm kontor på Stora Essingen

Skrivet av 

 

Flygfoto över fastigheten Ångtvätten 22 på Stora Essingen i Stockholm, en fastighet som AMF säljer till Areim.


Areim har förvärvat fastigheten Ångtvätten 22 på Stora Essingen från AMF Fastigheter. Fastigheten är en kontorsfastighet om cirka 40.000 kvm med stor potential, som består av tre sammanbyggda delar med en ursprungsdel från 1939 och tillbyggnader från 80- och 90-talet. Läget är mycket attraktivt med bryggor och promenadstråk längs med Essingefjärden och bra allmänna kommunikationer i form av Tvärbanan och bussar med hållplatser nära fastigheten samt nära anslutning till Essingeleden. Köpeskillingen har inte meddelats.

I transaktionen var Pangea rådgivare till AMF Fastigheter.

– Vi köper en väl omhändertagen fastighet med många möjligheter. Vår ambition är att på ett hållbart sätt ta tillvara på och rusta upp hela eller delar av fastigheten. Det pågående planärendet för utveckling av bostäder i området är också intressant. För oss är det viktigaste att göra det som är långsiktigt bäst för platsen, säger Carl-August Westberg på Areim.

I och med köpet kan Areim erbjuda attraktiva kontorslokaler i ett unikt och centralt läge i en gedigen fastighet med många möjligheter för anpassning av såväl lokal som dess storlek.