24 april 2024
torsdag, 19 december 2019 13:26

Besqab startar tre nya projekt i attraktiva lägen

Skrivet av 

 

Besqab produktionsstartar 46 bostadsrättslägenheter i en första etapp i Nacka strand.

 

 

 


Besqabs 172 bostadsrätter i Årstaberg ska stå klara för inflyttning efter sommaren 2021. Illustration: Equator Stockholm

 

 

 


I Besqabs stadsdelsprojekt Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala säljstartade Besqab i november fem eftertraktade villor med äganderätt.



Alla myndighetsbeslut är på plats och tack vare god marknadskontakt kan Besqab produktionsstarta 118 bostäder i tre bostadsprojekt i december. Projekten är dels den andra och sista etappen med 67 bostadsrättslägenheter i Vélo i Årstaberg, dels 46 bostadsrättslägenheter i en första etapp i Nacka strand, dels Parkvillorna, fem villor med äganderätt i Uppsala.

Bostadsrättsprojektet Vélo
i Årstaberg med totalt 172 lägenheter säljstartades i mars 2019 och en första etapp om 105 lägenheter produktionsstartades under andra kvartalet. Projektet har haft god marknadskontakt och Besqab produktionstartar nu de resterande 67 bostäderna.

– Vi är väldigt glada att kunna produktionsstarta även de sista bostäderna i Vélo, säger Staffan Grundmark, Besqabs regionchef för Stockholms stad. Här kan du leva hållbart i innerstans närhet och med Liljeholmskajen, kollektivtrafik, skola och grönområden alldeles intill. Inflyttning planerar vi till efter sommaren 2021.

I oktober säljstartade Besqab ett nytt kvarter i Nacka strand med totalt 200 bostadsrättslägenheter. Projektet har mottagits väl av marknaden och den första etappen om 46 bostäder produktionsstartar nu i december.

– I Nacka strand bygger vi bostäder i ett högt läge med utsikt över Saltsjön och Djurgården, säger Lotta Niland, Besqabs regionchef för Stockholms län. Ett väldigt fint projekt som vi är glada att starta. Vi räknar med att de första kunderna kan flytta in i början av 2022.

I Besqabs stadsdelsprojekt Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala säljstartade Besqab i november fem eftertraktade villor med äganderätt vilka produktionsstartas under december.

Villorna kompletterar Besqabs övriga projekt i området väl och samtliga fem hus är redan bokade, säger Sofia Ljungdahl, Besqabs regionchef i Uppsala.Besqab har tidigare under året också sälj- och produktionsstartat 33 småhus med blandad upplåtelseform i det nu slutsålda Ekparken i Ultuna Trädgårdsstad, Uppsala. Därtill har hyresrättsprojektet Lindallén i Uppsala produktionsstartat med totalt 253 hyresrättslägenheter.