Skriv ut denna sida
tisdag, 17 december 2019 13:19

Serneke säljer i Västra hamnen i Malmö

Skrivet av 

 

Serneke säljer projektfastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen till Executive Property Development Europe AB och Fastighets AB Hemporten. Fastigheten, som innehåller ett long stay-hotell med 65 rum och 42 hyresrättslägenheter, beräknas stå klar under andra kvartalet 2022.

 

Serneke har tecknat avtal som innebär en försäljning av fastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. I affären ingår en totalentreprenad för uppförande av long stay-hotell och lägenheter. Entreprenadens ordervärde uppgår till cirka 151 Mkr.

Serneke säljer bolaget Kosterbåten AB som innehåller fastigheten Kosterbåten 2. Köpare är Executive Property Development Europe AB och Fastighets AB Hemporten, vars andelar kommer att omfatta 60 respektive 40 procent av ägandet i fastigheten.

Serneke har utvecklat planen för fastigheten som omfattar ett long stay-hotell med 65 rum, för vilka hyresavtal tecknats med Apartments by the More Hotel AB,  samt 42 hyresrättslägenheter.

Serneke Bygg tecknar i och med affären ett totalentreprenadavtal för att genomföra produktionen av hotell och lägenheter. Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara klart under andra kvartalet 2022. Entreprenadens ordersumma om cirka 151 Mkr inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra en försäljning av ett spännande projekt där hotell och bostäder skapar synergier i ett attraktivt område i Malmö. Det är också roligt att kunna genomföra ännu en affär i linje med vår strategi, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

Senaste från Redaktionen