20 april 2024
onsdag, 11 december 2019 14:10

Real Capital Analytics förvärvar Datscha

Skrivet av 

 

Från vänster: Jacob Philipson, Chairman Datscha, och Robert M. White, Jr., CEO och grundare av Real Capital Analytics.

 

Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA) i en av de största europeiska transaktionerna inom PropTech under 2019. Att kombinera Datschas tekniska färdigheter att koppla samman komplexa offentliga och privata datauppsättningar med RCAs globala räckvidd i Nordamerika, Europa och Asien, kommer leda till en ökad transparens på marknaden samt kommer leverera innovativa och smarta lösningar till fastighetsmarknaden.

Datschas prisbelönta mjukvarutjänst har blivit en standard för fastighetsmarknaden i Sverige och Finland och introducerades nyligen i Storbritannien. RCA är globalt kända för att tillhandahålla information om investeringstransaktioner i över 140 länder samt dess globala nätverk av starka relationer med fastighetsinvesterare, mäklare och långivare kommer att bana väg för Datscha att utöka sitt erbjudande till nya marknader.

– Både RCA och Datscha har etablerat sig på marknaden som en följd av integriteten i sin data samt den höga kundnöjdheten. Båda företagen har även en historia av innovation och den kombinerade tekniska och analytiska kompetensen hos medarbetarna kommer att vara en stark tillgång, säger Robert M. White, Jr., vd och grundare av Real Capital Analytics.

Datscha kommer att fortsätta verka under sitt eget varumärke och Jacob Philipson, ordförande och tidigare vd för Datscha, kommer att fortsätta som rådgivare för RCA.

– RCA är den perfekta ägaren. Att kombinera Datschas tekniska strategi med RCAs globala närvaro och datatillgångar kommer att möjliggöra något som ingen tidigare har gjort på marknaden, säger Jacob Philipson, styrelseordförande för Datscha.

– Vi grundade Datscha för 20 år sedan och det har varit en väldigt inspirerande resa. Nu är det dags för ett nytt kapitel och sammanslagningen med RCA öppnar en helt ny rad av möjligheter på en global scen. Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder, säger Urban Edenström, grundare av Datscha och grundare och vd för Stronghold Invest AB.