Skriv ut denna sida
tisdag, 26 november 2019 16:15

Veiddeke bygger 160 lägenheter i Västra Rissne

Skrivet av 

 

En ny detaljplan gör det möjligt för Veiddeke att bygga cirka 160-170 lägenheter längs med Kavallerivägen i Sundbyberg.

 


Efter två års utvecklingsarbete har nu en ny detaljplan för Veidekke Eiendoms projekt i Västra Rissne vunnit laga kraft. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga cirka 160-170 lägenheter längs med Kavallerivägen i Sundbyberg. Säljstart för de nya bostäderna sker under försommaren 2020 och byggstart är planerad innan utgången av 2020.

– Det känns bra att detaljplanen har vunnit laga kraft och det gör det möjligt för oss att ta nästa steg i projektet. Vi ser fram emot att kunna påbörja försäljningen under försommaren och vi är övertygade om att det kommer att finnas ett stort intresse för projektet, säger Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef Veidekke Eiendom

Projektet består av ett punkthus samt tre lameller med garageplatser under mark. De nya bostäderna byggs i ett attraktivt läge med direkt närhet till tunnelbana och i framtiden även tvärbana. I området finns förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor och utöver ett stort utbud av butiker i Rissne centrum finns det även flertalet idrottsanläggningar i området, vilket sammantaget bidrar till platsens attraktivitet.

– Rissne är ett av Sundbybergs stora stadsutvecklingsområden och vi kommer att genomföra detta projekt i nära samråd med kommunen. De nya lägenheterna som vi utvecklar blir ett viktigt tillskott för att möta den stora efterfrågan på bostäder i området, säger Ann-Sophie Forsberg.



Senaste från Redaktionen