20 april 2024
tisdag, 26 november 2019 12:17

SSM har fått en markanvisning i Sjöstadshöjden

Skrivet av 

 

Planområde för Sjöstadshöjden mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden.

 

SSM Holding har tilldelats en markanvisning av Stockholms stad i Sjöstadshöjden, beläget mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden. Markanvisningen bedöms motsvara 150 bostäder samt kommersiella lokaler. Tidigast möjliga färdigställande av projektet bedöms till 2027.

Området har stor potential att utvecklas till en stadsmässig miljö via ett urbant stråk längs med Hammarbyvägen som knyter samman stadsdelarna. Sammantaget planerar Stockholms stad för 400 bostäder samt kontorsytor för cirka 5.000 arbetsplatser i området. Goda kommunikationer finns idag med närhet till spårvagn (Tvärbanan) och området ingår även i den planerade utbyggnaden av tunnelbanans blå linje.

SSMs anvisning uppskattas till cirka 12.000 kvmBOA, vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 150 bostadsrätter, varav en del bostadsrätter planeras som studentbostäder. Markplan planeras för förskola och kontor.

– Markanvisningen i Sjöstadshöjden ger oss möjlighet att utveckla prisvärda och yteffektiva bostäder i ett urbant område med goda kommunikationer, något som tilltalar vår målgrupp, säger Mattias Lundgren, vd för SSM.

Efter förvärvet har SSM närmare 4.700 byggrätter i produktions- och planeringsfas.

I meddelande från SSM sägs även att bolagets  tillträdande vd och koncernchef Mattias Lundgren har förvärvat en miljon köpoptioner i SSM utställda av huvudägaren Eurodevelopment.

–  SSM har en stark kärna och därmed en utmärkt möjlighet att skapa aktieägarvärde framöver. Det är en självklarhet för mig att investera i det bolag jag är verksam när jag nu har fått möjlighet att göra detta, och det är med stor entusiasm som jag vid årsskiftet övergår till att bli permanent vd & koncernchef, säger Mattias Lundgren.