20 april 2024
tisdag, 26 november 2019 09:56

Profi säljer i Järfälla till Nyfosa

Skrivet av 

 

Samhällsfastigheten JV100, intill Jakobsbergs centrum, som Profi säljer till Nyfosa, är fullt uthyrd.

 

Profi Fastigheter avyttrar samhällsfastigheten JV100, intill Jakobsbergs centrum, till Nyfosa. Fastigheten Jakobsberg 2:2583, med adressen Järfällavägen 100 - 106, omfattar 22.000 kvm lokaler för utbildning, kontor och service. Profi Fastigheter förvärvade fastigheten år 2015 med stora vakanser och har sedan dess drivit ett aktivt uthyrnings- och förvaltningsarbete för att skapa en renodlad samhällsfastighet under varumärket JV100. Köpeskillingen har inte meddelats.

Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd till bl.a. Didaktus, Järfälla Kommun och Vibblaby husläkarmottagning. Större uthyrningar har även gjorts till bl.a. Friskis & Svettis, Poseidon Kampsportsakademi, Adolf Fredriks Fysiocenter, Järfälla Djurklinik och Diaverum samt ett flertal kontorshyresgäster inom bolagets egna koncept för flexibla kontor - C/O. Parallellt har även ett aktivt utvecklingsarbete drivits för att skapa en ny detaljplan för utökad användning och förtätning med bostäder, processen är idag i granskningsskede.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter säger i en kommentar till försäljningen:
– Under vårt ägande har vi bedrivit ett aktiv förvaltningsarbete med målsättningen att skapa en samhällsfastighet med stark identitet som är relevant för kommunens invånare. Vi har även skapat en utvecklingsvision i linje med kommunens översiktsplan som nu är nära antagen detaljplan. Eftersom vi har fullföljt vår affärsplan lämnar vi nu över till Nyfosa att fortsätta utveckla fastigheten, vilket känns mycket bra.