1 april 2023
måndag, 12 augusti 2019 11:21

Polismyndigheten hyr 16.000 kvm i Telestaden

Skrivet av 

 

Med 3.000 blivande hem är Telestaden i Farsta ett av södra Stockholms största bostadsprojekt, under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad. Här ska skapas en levande stadsdel med bostäder, arbetsplatser, närservice, förskolor och skola.

 

 


Nu står avtalet med Polismyndigheten klart om att hyra cirka 16. 000 kvm, med cirka 800 arbetsplatser, i Telestaden, ägt av Rikshem och Ikano Bostad. Kontoret kommer att rymma lokalpolisområdet Farsta, men även gemensamma kontorsarbetsplatser. Inflyttning sker i etapper med start våren 2020.

 

– Vi befinner oss i en spännande fas i arbetet med att etablera Telestaden som en egen, ny och varierad stadsdel. Polisen är en mycket viktig verksamhet för området, Farsta och hela Stockholm. Vi ser fram emot deras närvaro på Telestaden, säger Per Högdin, projektchef.

 

– Vi har ett gediget arbete både bakom och framför oss i denna process. Huvudsyftet är att kunna fortsättavara nära medborgarna och samtidigt hantera våra resurser på ett smart sätt. De kriterierna har lett oss till den här lösningen i Telestaden, säger Henrik Nilsson, tf. lokalpolisområdeschef i Farsta.

 

Telestaden är en stadsdel som ligger i Telias tidigare kontorsområde. Området kommer att ha cirka 3.000 nya bostäder samt närservice, arbetsplatser, förskolor och skola. Bland de befintliga verksamheterna i området finns Familjebostäder, ccap (en studio för modern dans) samt konstproduktionscentret Konstverket. I november stod det klart att även ett vårdboende med 110 lägenheter kommer att byggas.

 

Polisen kommer att flytta in till ”Hus I” på Mårbackadelen i området. Inflyttningen beräknas vara klar våren 2021.