24 juni 2021
torsdag, 16 maj 2019 13:42

Kristina Alvendal, ny ledamot i AF Gruppen

Skrivet av 

 

 


Bolagsstämman för AF Gruppen ASA utsåg den 15 maj Kristina Alvendal (bilden) till ny ledamot i bolagets styrelse. Koncernen växte med mer än 40 procent i Sverige 2018 och har stora ambitioner för fortsatt lönsam tillväxt på den svenska marknaden.

 

Kristina Alvendal är bland annat tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon arbetar nu som strategisk rådgivare inom stadsplanering och fastighetsutveckling och är även verksam som ledamot i ett flertal bolagsstyrelser.

 

Kristina Alvendal fick 2017 utmärkelsen Årets Samhällsbyggare bland annat för sina insatser i flera stadsutvecklingsprojekt.

 

Alvendal har en juristexamen från Stockholms universitet och har tidigare även varit etableringschef för Lidl, chef för Public Affairs på Glaxo Smith Kline och vd för Airport City Stockholm.

 

– Jag hoppas att jag i det kommande styrelseuppdraget ska kunna addera ökad kunskap om den svenska bygg- och fastighetsmarknadens olika delar. AF Gruppen har en bred verksamhet och Sverige är förstås ett attraktivt land för ett bolag av AF Gruppens kaliber. För min egen del känns det spännande att bredda min uppdragsbas till ett internationellt bolag med tydliga värderingar som jag delar, säger Kristina Alvendal.

 

– Med Kristina i styrelsen stärks vår förmåga till ytterligare lönsam tillväxt i Sverige, som är ett av våra strategiska satsningsområden. Kristina har en omfattande kunskap om den svenska bygg- och fastighetsmarknaden och en gedigen erfarenhet av styrelsearbete. Jag ser fram emot att få samarbeta med Kristina i AF Gruppens styrelse, säger Pål Egil Rönn, styrelsens ordförande.

 

AF Gruppens styrelse består nu av Pål Egil Rønn (ordförande), Arne Baumann, Hege Bømark, Kristian Holth, Borghild Lunde, Kristina Alvendal, Kjetel Digre (ordinarie ledamöter) och Kenneth Svendsen, Arne Sveen och Hilde Wikesland Flaen (arbetstagarrepresentanter).