24 juni 2021
måndag, 06 maj 2019 14:13

Citycon rekryterar Erik Lennhammar

Skrivet av 

 

 Utvecklingen av Citycons fastighetsportfölj är ett ansvarsområde som Erik Lennhammar (bilden) ska leda som Chief Development Officer (CDO). Han har en lång erfarenhet av fastighetsutveckling i Norden och han kommer närmast från en roll som Senior Portfolio Manager på Nuveen Real Estate – ett av världens största investment managementbolag – där han var ansvarig för asset management i Norden. Dessförinnan har han haft flera ledande roller inom fastighetsutveckling i Sverige, bland annat på Steen & Ström och NCC.

 

 

Som Chief Development Officer i Citycon kommer Erik Lennhammer att ha det övergripande ansvaret för utvecklingen av Citycons fastighetsportfölj bestående av 40 köpcentrum i Norden, centralt placerade vid knutpunkter för kollektivtrafik, nära bostäder och arbetsplatser. Citycon projektportfölj består främst av Lippulaiva i Espoo, Finland, samt en pipeline av potentiella utvecklingsprojekt i Sverige och Norge. I Sverige är utvecklingen främst fokuserad på Liljeholmstorget Galleria och Kista Galleria.

 

 

– Vi välkomnar Erik Lennhammar till Citycon och till vår ledningsgrupp. Erik tillför en unik kombination av kunskaper och erfarenheter inom byggnation, fastighetsutveckling och förvaltning av kommersiella fastigheter. Citycons ambition är att skapa multifunktionella och hållbara stadsmiljöer för framtiden och med Erik stärker vi ytterligare vår kompetens inom koncept- och projektutveckling, säger Scott Ball, CEO för Citycon.