24 juni 2021
onsdag, 10 april 2019 13:34

Ingela Lindh, ny ordförande i Svensk Byggtjänst

Skrivet av 

 

 


Styrelseordförande i Svensk Byggtjänst är från den 9 april Ingela Lindh (bilden). Dessutom stärks styrelsen i Svensk Byggtjänst med två nya namn med fokus på digitalisering och teknik: Christoffer Börjesson från Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson från Bravida.

 

Ingela Lindh är i grunden arkitekt. Hon kommer närmast från Stockholms stad där hon bland annat varit stadsdirektör och direktör på Stadsbyggnadskontoret. Dessförinnan var hon bland annat vd på allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem och har haft flera tunga styrelseuppdrag.

 

– Ingela är ett väldigt starkt namn i samhällsbyggnadssektorn. Hennes breda och gedigna erfarenhet från näringsliv, allmännytta och politik blir ett riktigt bra tillskott till Svensk Byggtjänsts styrelse, säger Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen och medlem i valberedningen.

 

Han fortsätter:

Jag ser fram emot att tillsammans med vd Urban Månsson, medarbetare och övriga styrelsen driva Svensk Byggtjänst framåt i en föränderlig och spännande fas för svensk byggsektor.

 

– Vi står alla inför utmaningar gällande främst digitalisering och hållbarhet ur olika aspekter. Svensk Byggtjänst är en viktig och stabil aktör med stort förtroende i branschen som kan verka och göra nytta för hela sektorn, säger Ingela Lindh.

 

Ingela Lindh efterträder Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen, som nu tar plats i valberedningen.