24 juni 2021
fredag, 01 mars 2019 13:21

Catena rekryterar hållbarhetsansvarig

Skrivet av 

 


Hållbarhetsansvarig är en nyinrättad tjänst på Catena som Tove Palm (bilden) tillträder den 1 mars. Hon kommer senast från frukt- och grönsaksdistributören Total Produce Nordic där hon ansvarade för och utvecklade bolagets hållbarhetsarbete. På Catena får hon på liknande sätt ett övergripande ansvar för att samordna, utveckla och driva bolagets samlade hållbarhetsarbete.


Hållbar utveckling har länge varit en prioriterad strategi för Catena med operativa mål som omfattar såväl aktivt deltagande i samhällsutvecklingen, grön finansiering och kontinuerlig energieffektivisering i fastigheterna. Tjänsten blir en strategiskt viktig koncerngemensam funktion för bolaget.


– Rekryteringen är ett naturligt och viktigt steg i Catenas strävan att långsiktigt ta ansvar både ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Vi har kommit långt med vårt hållbarhetsarbete men med ett förstärkt fokus på frågorna kan vi åstadkomma ännu fler positiva effekter som gynnar både vår omvärld och våra affärer, säger Benny Thögersen, vd för Catena.