24 juni 2021
tisdag, 12 februari 2019 17:01

Sverker Källgården, ny vd för Cibus

Skrivet av 

 

 


Styrelsen för Cibus Nordic Real Estate AB har utsett Sverker Källgården (bilden) till ny vd för bolaget från och med den 4 mars 2019.

 

Sverker Källgården har en stor erfarenhet från fastighetsbranschen. Senast var han i fem år vd för ByggPartner, ett svenskt byggföretag. Under denna tid ledde han ByggPartners omvandling till ett lönsamt företag som var lämpligt för notering. Han verkade framgångsrikt för bolagets notering på Nasdaq First North och han fortsatte arbetet med att utöka bolagets investerarbas och öka kunskapen om företaget. Före ByggPartner hade Källgården ledande befattningar i NCC och i Hufvudstaden, där han bland annat tjänstgjorde i sju år som vd för AB Nordiska Kompaniet, NK.

 

– Cibus är för närvarande i en mycket intressant fas då verksamheten växer och enligt affärsplanen ligger de viktigaste fokusområdena i att öka kunskapen om företaget bland stora investerare såväl som att skapa en intern organisation för företaget. Vi tror starkt på att vi i Sverker har hittat den mest lämpliga personen att leda företaget framåt, säger Patrick Gylling, styrelseordförande.