24 juni 2021
tisdag, 12 februari 2019 16:16

Marie Thelander Dellhag, ny vd för MKB

Skrivet av 

 

 


Styrelsen i MKB har fattat ett beslut om att utse Marie Thelander Dellhag (bilden) till ny vd för bolaget. Marie Thelander Dellhag är för närvarande nyproduktionschef på MKB och hon tillträder som vd den 26 februari.

 

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Marie Thelander Dellhag. Hon har mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla företaget med en ansvarsfull förvaltning och hög nyproduktion, säger Lars-Erik Lövdén, styrelseordförande för MKB Fastighets AB.

 

– MKB är ett offensivt bolag med ett tydligt och viktigt uppdrag att vara en del av bostadsförsörjningen i Malmö. Jag är både glad och stolt över att leda MKB framöver. Genom medarbetarnas kraft och engagemang kommer vi att ta vår vision – Hem för var och en – till nästa nivå, säger Marie Thelander Dellhag, tillträdande vd för MKB Fastighets AB.

 

Marie Thelander Dellhag arbetar sedan den 1 september 2018 som nyproduktionschef på MKB Fastighets AB. Hon har tidigare arbetat som vd och fastighetsutvecklingschef på HFAB.

 

Marie Thelander Dellhag efterträder Terje Johansson som har varit MKBs vd sedan 2013. Terje Johansson blir koncernchef för Förvaltnings AB Framtiden, Göteborgs kommunägda fastighetsbolag.