24 juni 2021
fredag, 08 februari 2019 15:06

Stena Fastigheter Malmö rekryterar Sofia Lagerblad

Skrivet av 

 


Affärsutvecklare på Stena Fastigheter i Malmö är en ny tjänst som Sofia Lagerblad (bilden) har rekryterats till. Sofia Lagerblad har lång erfarenhet av storskalig stadsutveckling och hållbarhetsarbete och har tidigare arbetat som affärs- och projektutvecklare på Hemsö Fastigheter.

 

– Det känns fantastiskt roligt att Sofia blir en del av teamet i Malmö när vi nu växlar upp vårt arbete med innovativ projekt- och stadsutveckling, säger Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö.

 

Stena Fastigheter har gått från att vara en av Sveriges största privata förvaltare av bostäder till att även vara en innovativ och hållbar stadsutvecklare. Företaget utvecklar städer och områden genom nybyggnation men också genom att i samråd med hyresgäster, stad och näringsliv skapa nya utemiljöer och utökad närservice i sina områden. Stena Fastigheter arbetar även för att stärka sina bostadsområden genom relationsförvaltning – ett arbetssätt för att skapa långsiktigt hållbara och attraktiva områden.

 

– Stena Fastigheter är en stark, stabil och välrenommerad aktör på marknaden som nu aktivt satsar på stadsutveckling och innovationsinitiativ. Det är fantastiskt spännande att vara en del av denna resa och jag ser fram emot att med min samlade erfarenhet och kontaktnät bidra i detta arbete och utveckla affären ytterligare, säger Sofia Lagerblad.

 

Sofia Lagerblad har lång erfarenhet av affärs- och projektutveckling och har arbetat på några av de större konsultbyråerna med storskalig stadsutveckling och innovativ hållbarhet. Hon har bland annat jobbat med utvecklingen av Masthusområdet i Västra hamnen i Malmö.

 

Under de senaste sex åren har Sofia arbetat på samhällsfastighetsbolaget Hemsö där hon förutom att driva stadsutvecklingsprocesser även arbetat med att driva innovationsinitiativ, utveckla samhällsserviceerbjudandet och att stärka hållbarhetsarbetet i utvecklingsprojekt.

 

– Stena Fastigheter letar ständigt efter nya möjligheter och hållbara koncept för såväl bostäder som kontor. Vi ser Sofias breda erfarenhet och kontaktnät som en stor tillgång inför vårt framtida arbete, säger Unni Sollbe.

 

Sofia Lagerblad tillträdde sin tjänst den 28 januari.