9 maj 2021
fredag, 11 januari 2019 16:40

Heimstaden rekryterar Christian Fladeland

Skrivet av 

 


Christian Fladeland är 32 år och kommer till Heimstaden från en position som partner på Colliers Internationals danska kapitalmarknadsavdelning (tidigare Sadolin & Albæk), där han varit i 12 år.


Heimstaden har rekryterat Christian Fladeland till rollen som Chief Investment Officer (CIO). Christian Fladeland kommer närmast från rollen som partner på Colliers International i Danmark och tillträder sin nya roll på Heimstaden den 16 januari 2019.

 

Förutom att Fladeland ska ansvara för den befintliga investeringsavdelningen med 10 anställda i Sverige och Norge skall han även etablera en ny investeringsavdelning för hela Heimstaden koncernen i Köpenhamn och rekrytera ytterligare 10-12 anställda under år 2019. Ambitionen är att bygga Europas starkaste investeringsteam för inköp och utveckling av bostadsfastigheter.

 

Initialt kommer fokus att vara på Skandinavien och Nordeuropa, men med tiden kommer andra delar av Europa och världen också att omfattas av investeringsavdelningen.

 

– Vi kunde inte ha anställt en bättre ledare för vår investeringsverksamhet än Christian, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden. Christian delar vår vision att förenkla och förbättra vardagen för våra hyresgäster och han vet att vi i Heimstaden investerar både med hjärta och hjärna. Vi köper och utvecklar fastigheter som är bra hem för våra hyresgäster, stöder våra långsiktiga miljöambitioner och ger attraktiv riskjusterad avkastning.

 

Christian Fladeland är 32 år och kommer från en position som partner på Colliers Internationals danska kapitalmarknadsavdelning (tidigare Sadolin & Albæk), där han varit i 12 år.

 

– Trots sin ringa ålder är Christian erkänd som en av branschens starkaste profiler. Han stärker Heimstaden-laget som en blandning av Zlatan och Messi. Bättre kan det inte bli, fortsätter Patrik Hall.

 

Själv säger Christian Fladeland att han ser framemot att börja arbeta på Heimstaden.

 

–  Fredensborg och Ivar Tollefsen är en beslutskraftig och väldigt kompetent ägare, och i kombination med en stor investeringskapacitet skapar detta unika möjligheter att leda en investeringsavdelning med en global synvinkel. Jag ser framemot att skapa ett team som operationellt, analytiskt och finansiellt är best-in-class, säger Christian Fladeland.