20 september 2021
tisdag, 08 januari 2019 16:01

Folksamgruppen säljer bolag med vindkraft

Skrivet av 

 


Folksamgruppen överlåter sin andel i vindkraftsbolaget PWP till EnBW, ett av Tysklands största energibolag.
Foto: Paul Gartner

 


 

Folksamgruppen, FAM och Proventus, överlåter vindkraftsbolaget PWP till EnBW, ett av Tysklands största energibolag. De tre säljarna ägde innan försäljningen en tredjedel var i PWP som in sin tur äger totalt 47 vindturbiner. Därutöver säljer Folksamgruppen ytterligare fyra vindturbiner till EnBW inom ramen för Gnosjö Energi.

 

– Vi ser EnBW som en naturlig och bra ägare till PWP och de fyra vindturbinerna inom Gnosjö Energi. De har goda förutsättningar att utveckla verksamheten vidare genom fortsatt expansion i Norden, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet, Folksamgruppen.


Sverige är, vid sidan av Frankrike, den europeiska marknad där EnBW vill växa inom landbaserad vindkraft under de närmaste åren.

 

— För några månader sedan etablerade vi oss i Falkenberg. Genom att slutföra vårt första stora förvärv, bekräftar vi nu vår selektiva internationalisering. Det visar också den betydande roll Sverige spelar för EnBW som tillväxtmarknad. Det är ett viktigt steg att växa här och att positionera oss som en pålitlig partner för vidare expansion inom förnybar energi, säger Torbjörn Sjölin, styrelseordförande för EnBW Sverige.

 

Tyska EnBW planerar att investera över fem miljarder euro i sin fortsatta expansion inom förnybar energi fram till 2025.