20 september 2021
tisdag, 08 januari 2019 13:21

Riksbyggen säljstartar i Kävlinge

Skrivet av 

 Bonum Brf Kilen uppförs där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan – mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek i skånska Kävlinge.


 


Riksbyggen tar sitt populära koncept för seniorbostäder, Bonum, till skånska Kävlinge. I dagarna startar försäljningen av 53 lägenheter i Bonum Brf Kilen.

– Behoven av fler seniorbostäder är stort i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad. Fler seniorbostäder behövs också för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. På så sätt kan det befintliga bostadsbeståndet användas på ett effektivare sätt vilket inte minst är viktigt i en tillväxtkommun som Kävlinge, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.

I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. Planlösningarna är öppna och välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst. Rummen bjuder in ljusflöde genom stora fönsterpartier och den generösa takhöjden gör rummen ljusa och luftiga.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1.000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år.