20 september 2021
fredag, 04 januari 2019 17:06

YIT säljer Tripla i Helsingfors

Skrivet av 

Försäljningen av Tripla i Pasila, Helsingfors, ett projekt ägt av YIT, lockade intresse från flera betydande internationella fastighetsinvesterare

 

YIT har sålt Tripla's Workery i Pasila, Helsingfors, till en internationell investerare för ett icke publikt belopp. Kontorskomplexen, som är utvecklade och ägda av YIT, omfattar totalt cirka 50.000 kvm.


Affären är den enskilt största transaktionen i bolagets historia. Tripla ska färdigställas i centrala Pasila i etapper under 2019 och 2020. Etapper som inkluderar köpcentret Tripla, en parkeringsplats, kollektivtrafik, lägenheter, hotell och kontor. Etapper som nu alla säljs.

 

Byggnaderna har erhållit ett LEED Platinum-certifikat och de största hyresgäster som har tecknat kontrakt är Telia Finland (Workery East) och Otavamedia (Workery West).

 

– Vi är väldigt nöjda med att Triplas kontorfastigheter i Pasila, Helsingfors, lockade intresset hos flera betydande internationella fastighetsinvesterare och att alla fastigheterna blev sålda som en helhet. Pasila blir verkligen till Helsingfors andra centrum, säger Esa Neuvonen, chef för Partnership Properties på YIT. De moderna kontors- och affärslokalerna, som för närvarande är under uppbyggnad, kommer att erbjuda bekväma och flexibla ytor, något som vi alla kan vara stolta över.