Skriv ut denna sida
fredag, 04 januari 2019 16:38

Helene Skjenneberg, ny på Scandic Hotels Norway

Skrivet av 

Helene Skjenneberg.

 

Helene Skjenneberg har anställts som chef för Scandic Hotels Norways restauranger. Skjenneberg tar över efter Morten Malting, som blir ny direktör för Scandic Oslo.

 

– Scandic har under de senaste åren gjort stora insatser för att utveckla sina mat- och dryckeserbjudanden och inte minst genom en aktiv ställning i förhållande till hållbar utveckling. Det är en ära att få möjlighet att vidareutveckla och stärka Scandics ställning inom mat och dryck, inklusive lunch och mat, à la carte och inte minst den legendariska Scandic-frukosten, säger Helene Skjenneberg.

Skjenneberg har sedan år 2000 arbetat på hotell och restauranger. Hon har bland annat varit vd för Mat & Drikke AS och från och med 2017 har Skjenneberg varit vd för LEON, en del av UMOE Restaurants AS. Vid LEON har hon haft det övergripande ansvaret för att introducera den brittiska snabbmatskedjan, som handlar om hållbar och hälsosam mat, på den norska och svenska marknaden.

 

Scandic har för närvarande 85 hotell i Norge, vilket innebär att hotellkedjan också är en av de största restaurangoperatörerna i landet. Scandic omsätter cirka 2 miljarder norska kronor i mat och dryck.

Senaste från Redaktionen