29 januari 2023
onsdag, 05 december 2018 13:50

Atrium Ljungberg hyr ut till Cargotec i Kista

Skrivet av 
alt

Cargotec är ny hyresgäst i Kista Front.


Atrium Ljungberg har hyrt ut 1.200 kvm till finska Cargotec i fastigheten Kista Front i Kista, norra Stockholm. Lokalerna inhyser ett team om cirka 100 personer vilka arbetar med försäljning och service till den lokala marknaden men även med vissa globala funktioner såsom forskning och utveckling, marknadsföring och säljsupport. Hyreskontraktet är på fem år och Cargotec tillträdde lokalerna den 30 november.
    

– Vi ser att Kista attraherar många företag från olika branscher. Det som efterfrågas är bland annat lokaler med goda parkeringsmöjligheter i logistiskt strategiska lägen. Vi är väldigt glada att ytterligare ett internationellt starkt varumärke som Cargotec väljer Kista Front, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg i Kista och Sundbyberg.
    

Hyresavtalet med Cargotec är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.
    

– Vi ser fram emot att flytta in i nya och fräscha lokaler. Samarbetet med Atrium Ljungberg har fungerat mycket bra och de verkligen har tillgodosett våra önskemål avseende lokalen. Läget för vårt nya kontor, nära E4:an, mitt mellan Stockholms city och Arlanda, passar oss perfekt, säger Vikram Raman, ansvarig för kontoret i Kista.
    

Cargotec är noterat på Helsingforsbörsen och äger de svenska varumärkena Kalmar, Bromma och HIAB som alla har globalt ledande marknadspositioner inom sina respektive verksamhetsområden. Kalmar och Bromma är primärt verksamma inom hamnsektorn där man tillhandahåller lösningar för hantering av containrar. HIABs verksamhet rör fordonsbaserad lasthantering såsom lastkranar och lastplattformar.