29 januari 2023
onsdag, 05 december 2018 13:47

Kungsleden påbörjar projekt i Värtahamnen

Skrivet av 
alt

Kungsleden utvecklar fastigheten Rotterdam 1 i Värtahamnen.


Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med fackförbundet Vision i fastigheten Rotterdam 1 i Värtahamnen i Stockholm. Kontraktet omfattar 3.300 kvm och i och med det har Kungsleden uppnått en uthyrningsgrad om 50 procent och projektet går nu in i ett genomförandeskede. Uthyrningen till Vision innebär att Kungsleden det senaste året totalt hyrt ut 9.400 kvm med en årlig hyresvolym på cirka 28 Mkr.
    

I hjärtat av den nya stadsdelen Värtahamnen utvecklar Kungsleden fastigheten Rotterdam 1 till ”The Rotterdam District”. Under första kvartalet 2019 börjar arbetet med att bygga om fasad och entréer för att skapa ett modernt och harmoniskt uttryck. Ombyggnationjen av entréerna utmed Hangövägen och den befintliga restaurangen bidrar till att skapa en aktiv bottenvåning i linje med stadsdelens utvecklingsplaner.  
    

– Värtahamnen kommer få en helt ny skepnad under de kommande åren och det ligger helt i linje med Kungsledens vision om att skapa attraktiva och hållbara platser som berikar människors arbetsdag. Vi är glada över att våra hyresgäster vill vara med oss på denna spännande resa, säger Christina Lindblom, marknadsområdeschef på Kungsleden.