29 januari 2023
tisdag, 04 december 2018 11:42

Fabege uppför nollenergi-hotell

Skrivet av 
alt
Volymskiss av det blivande nollenergi-hotellet i Arenastaden, Solna. Byggnaden kommer att innehålla 336 hotellrum, 88 lägenheter för longstay samt Nordic Choicice Hotels svenska huvudkontor. För formgivningen svarar White arkitekter.


I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell. Genom 21 borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2.500 kvm solceller på fasad och tak kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.
    

Den 11 våningar höga hotellbyggnaden är ritad av White arkitekter och blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin matrisgjutna fasad. Det är en sammanhållen volym vars uppdelade takfot vittnar om projektets höga energiprofil och stora solcellspark. Arkitekturen genomsyras av synlig och sinnlig hållbarhet.
    

Hotellet, som ska stå klart under det första kvartalet 2021, blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay samt kommer inrymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.
    

– Det är spännande och utmanande med en hyresgäst som har höga ambitioner och mål gällande energi och hållbarhet, säger Klas Holmgren, Chef Projekt och förädling på Fabege.