29 januari 2023
fredag, 30 november 2018 12:29

Atrium Ljungberg hyr ut till Rikshem i Uppsala

Skrivet av 
alt
Under de kommande fem åren planerar Atrium Ljungberg ytterligare upp emot 30.000 kvm kontor i Gränbystaden.


Atrium Ljungberg har tecknat ett grönt hyresavtal med Rikshem om närmare 1.000 kvm nybyggda kontorslokaler i Gränbystaden, Uppsala.
    

– Vi ser stora fördelar med att etablera vårt Uppsalakontor i Gränbystaden. Rikshem har över 6.000 bostäder och samhällsfastigheter i Uppsala, varav hälften ligger i Gränby och närliggande områden. Nu flyttar vi närmare en stor del av våra kunder, säger David Stockman, fastighetschef Uppsala, på Rikshem.
    

Sedan 2013 har Atrium Ljungberg breddat utbudet i Gränbystaden med kontor, bostäder, handel, service och upplevelser. Strax utanför gallerians södra del har bolaget färdigställt två bostadshus med 130 nya hyresrätter. I fastigheten inryms förutom bostäder även 3.000 kvm kontorsyta som nu är fullt uthyrda. Kontoret ligger på andra våningsplanet i fastigheten med direkt access från det nyligen invigda parkeringsgaraget med 275 parkeringsplatser.
    

Ett hus kvarstår att färdigställas, vilket görs under hösten 2019. Här kommer det att rymmas ytterligare butiker, restauranger, 70 hyreslägenheter samt 1.500 kvm kontorslokaler. Framöver räknar Atrium Ljungberg med att fortsätta att bredda utbudet ytterligare.
    

– Målet är att vi, inom tre till fem år, kommer att ha adderat ytterligare 20.000-30.000 kvm kontorsyta till området, som är på god väg att bli en ny arbetsplats-hub i Uppsala. Rikshems etablering är ett kvitto på just detta, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och norra Stockholm, Atrium Ljungberg.