29 januari 2023
tisdag, 27 november 2018 14:48

Nytt äldreboende i Telestaden

Skrivet av 
alt
Det så kallade L-huset i Telias gamla kontorsområde i Farsta byggs om till äldreboende.

 

Rikshem och Ikano Bostad har tecknat avtal med Attendo för ett ombyggnadsprojekt i Telestaden – Telias före detta  kontorsområde i Farsta. Ett befintligt kontor ska förvandlas till ett äldreboende med 110 lägenheter om 8.000 kvm fördelat på tre plan. Inflyttningen sker preliminärt våren 2021.

 

– Vårt mål är att Telestaden ska vara en levande stadsdel för många människor i olika livsfaser och familjekonstellationer. Attendos äldreboende är en viktig del i detta avseende. Vi ser fram emot arbetet med att varsamt modernisera L-huset, som är perfekt för denna typ av verksamhet, säger

Per Högdin, projektchef för Telestaden.

 

Äldreboendet ska byggas i den så kallade byggnad L på Mårbackagatans sidan av Telestaden, på fastigheten Burmanstorp 1. Området har en unik miljö med prisad arkitektur med kulturhistoriskt värde, där det finns en blandning av kultur, service, skolor, bra kommunikationer och närhet till natur.

 

Bland de verksamheter som redan har flyttat till Telestaden finns Familjebostäder och Konstverket (ett kulturproduktionshus som samlar KKV och SITE).