18 april 2024
måndag, 26 november 2018 13:29

Humlegården inviger Grow Hotel

Skrivet av 
alt
Danska 3XN har ritat Grow Hotel i Solna strand på uppdrag av Humlegården. Foto: Jonas Lindström Studio

alt
Grow Hotel i Solna strand med inredning signerad Note Design Studio. Foto: Jonas Lindström Studio


Humlegårdens utveckling av Solna strand går på högvarv. Det senaste tillskottet är Grow Hotel, beläget på Landsvägen 30 där Solna och Sundbyberg möts. Genom etableringen av hotellet tas ett viktigt steg i områdets utveckling, där Humlegården tar ett grepp om hela stråket och förvandlar det som tidigare förknippades med lätt industri och kontorskomplex till ett välkomnande område med restauranger och god service. Som en del i satsningen gör Humlegården även en bearbetning av landskapet i hela området, med syfte att binda samman det nya med det gamla och skapa en helhet.
    

– Vi är i grunden ett företag som äger och förvaltar kontor, men för att skapa attraktiva platser behövs många ingredienser. Vi vill göra Solna strand till en dynamisk plats genom att tillföra moderna, flexibla kontor som stöttar våra kunders verksamheter, men även restauranger, hotell och trevliga gångstråk är viktiga. Det är många perspektiv som man behöver beakta för att slutresultatet ska bli en plats där människor vill vara och kan utvecklas. Grow Hotel är efterlängtat och kommer att bidra stort till upplevelsen i Solna strand, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.
    

Grow Hotel erbjuder 176 välplanerade rum och studios med fönster från golv till tak, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. Operatör är Time Hotel Group och hotellet ingår i Best Western Hotels & Resorts. I gatuplanet fungerar lobbyn och restaurangen som ett inbjudande vardagsrum. Norobata är ett helt nytt restaurangkoncept skapat exklusivt för Grow Hotel. Det är en nordisk version av det japanska robataköket där råvaror grillas på mycket hög värme över kol av japansk vitek. Till våren öppnar en stor uteservering på innergården, där det även kommer att finnas en köksträdgård med odling för hotellets eget bruk.
    

Hotellet har erhållit en preliminär miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Byggnaden är ritad av den danska 3XN på uppdrag av Humlegården, och karaktäriseras av fasaden som med sina vinklade paneler skiftar utseende i takt med förändrade ljusförhållanden. Inredningen är skapad av prisbelönta Note Design Studio i Stockholm. Grow Hotel är designkontorets första hotelluppdrag och inredningskonceptet bygger på hotellets inriktning mot affärsresenärer.