20 april 2024
fredag, 23 november 2018 17:25

Nyfosa noterat på Nasdaq Stockholm

Skrivet av 
alt
Jens Engwall, vd för Nyfosa.

 

Under fredagen den 23 november noterades Nyfosa AB på Nasdaq Stockholm. Aktierna handlas i Large Cap-segmentet med kortnamn NYF och ISIN-kod SE0011426428. Noteringen markerar starten för Nyfosa som ett självständigt bolag efter utdelningen till stamaktieägarna i Hemfosa.   

 

– Vi är glada och stolta över att Nyfosa nu noteras som ett självständigt bolag på Nasdaq Stockholm. Nyfosa är ett transaktionsintensivt fastighetsbolag som med sin affärsmodell erbjuder ett nytt investeringsalternativ på den svenska fastighetsmarknaden. Utan begränsningar i vår strategi vad gäller kategori, geografi eller storlek kan vi agera flexibelt och söka de bästa affärerna. Vi har ett starkt team på plats för att förverkliga Nyfosas mål och jag ser fram emot att leda ett växande noterat fastighetsbolag som går sin egen väg, säger Jens Engwall, vd för Nyfosa.

 

Det var en extra bolagsstämma i Hemfosa Fastigheter den 13 september 2018 som beslutade att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Nyfosa, bestående av bolagets kommersiella fastighetsportfölj, till stamaktieägarna i Hemfosa. Syftet med delningen är att med två fristående och specialiserade bolag skapa bättre förutsättningar att tillvarata potentialen i hela verksamheten och därigenom öka aktieägarvärdet. Hemfosas stamaktieägare har erhållit en Nyfosa-aktie för varje stamaktie i Hemfosa som ägaren innehade på avstämningsdagen för utdelningen den 21 november.

 

Per den 30 september ägde Nyfosa fastigheter med ett totalt fastighetsvärde om cirka 15,4 Mdr kr. Nyfosas ledningsgrupp består av Jens Engwall; vd, Stina Lindh Hök, Operativ chef; Jenny Lindholm, transaktionschef; Ann-Sofie Lindroth, ekonomichef, Johan Ejerhed, finanschef; Anders Hörnqvist, förvaltningschef och Ylva Hult Palmryd, chefsjurist.