19 april 2024
torsdag, 22 november 2018 16:33

Stark utveckling för CLS Holdings

Skrivet av 
alt
Fredrik Widlund, CEO för CLS Holdings.

 

CLS Holdings sammanfattar i en Trading Update perioden 1 juli-21 november och redovisar ökad beläggning och starkt operativa resultat i hela koncernen. Sedan halvårsskiftet har vakansen minskat från 5,7 procent till 4,3 procent, motsvarande cirka 7.700 kvm.

 

– Under de senaste månaderna har vi sett en stark prestanda på samtliga våra marknader i Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Vi har genomfört betydande uthyrningar, bland annat i fastigheter förvärvade under 2017 där vi identifierade kapitalförvaltningsmöjligheter vid inköpstillfället, säger CEO Fredrik Widlund.

 

Under perioden genomförde CLS Holdings 69 uthyrningar och av de brittiska hyreskontrakten som löpte ut förnyades till 86 procent. Bland de nytecknade hyresavtalen märks 7.000 kvm fördelat på fyra hyresgäster i fastigheten East Gate i München och ett kontrakt om 2.200 kvm till IWG Group i One Elmfield Park i Bromley, sydöstra London. I Paris färdigställde CLS en ombyggnation om 2.000 kvm för en befintlig hyresgäst.

 

Den 21 november var bolagets viktade lånekostnad 2,43 procent (2,65 vid halvårsskiftet) och lån i förhållande till fastighetsvärde 38,1 procent (38,4). Under perioden minskade CLS sin portfölj av företagsobligationer till 34,3 MGBP (46,5), vilket ingick i bolagets likvida tillgångar om 180 MGBP, motsvarande 2,1 Mdr kr.

 

– Vi är övertygade om att våra resultat kommer att överensstämma med marknadens förväntningar för helåret, trots de nuvarande politiska och ekonomiska osäkerheterna. Vår skuldkostnad är historiskt låg, vi har en stark balansräkning med betydande likvida medel och vi är väl positionerade för att dra nytta av möjligheter som de uppstår, avslutar Fredrik Widlund. LE