20 juli 2024
tisdag, 20 november 2018 14:06

Skanska hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skrivet av 
alt
Flygbild med Solna United nära Solna station.

 

alt

Projektet Solna United omfattar totalt 30.000 kvm.

 

alt

Interiör av entréplanet i Solna United.

 

Skanska har tecknat avtal med it-företaget TeleComputing, som samlar sin växande svenska verksamhet på 3.300 kvm kontor i Solnas nya landmärke, Solna United vid Solna station. Flera bolagsförvärv och en samtidig organisk tillväxt ledde fram till valet av Skanskas projekt. TeleComputing har 480 anställda i Sverige, varav 320 i Stockholm. Inflyttningen är planerad att ske i början av 2020.

 

– Vi sökte en modern kontorslösning som ger oss en inspirerande och kreativ arbetsmiljö när vi samlar all vår kompetens i Stockholm. I Solna United får vi verksamheten på ett våningsplan och kan utnyttja byggnadens gemensamma ytor och generösa servicefunktioner, säger Johan Magnusson, vd på TeleComputing i Sverige.

 

– Vi vill attrahera de vassaste talangerna och lägger mycket arbete på att vara en attraktiv arbetsgivare. Med lokalisering i Solna får vi närhet till allt. Stockholm city ligger några minuter bort och närhet till pendeltåg, tvärbana, tunnelbana, bussar och motorväg är unika, menar Magnusson.

 

– Det är roligt att det är så stark efterfrågan efter kontor i Solna United. Intresset spänner över alla branscher. Husets läge, arkitektur och smarta lösningar uppskattas av både medarbetare och företagsledningar, säger Maria Ronvall, uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

 

Solna United, som välkomnar sina första hyresgäster under senhösten 2019 är nu uthyrd till över 50 procent. Tidigare kontrakterade hyresgäster i Solna United är Bavaria Stockholm, Knightec, Arla Foods, Sabis, AGA samt en ännu konfidentiell hyresgäst.