20 juli 2024
fredag, 16 november 2018 11:39

Vasakronan hyr ut 6.000 kvm i Solna Strand

Skrivet av 
alt
Utsikt ned mot strandpromenaden från Vasakronans fastighet Nöten 5 på Solna Strandväg 74-86. Visionsbild: Walk the room


Vasakronan har avtalat med Universitets- och högskolerådet (UHR) som ska hyra 6.600 kvm kontor i Solna Strand. Uthyrningen innebär att ytterligare en etapp startas i projektet STRAND.
    

I Solna Strand, med adress Solna Strandväg 74-86, bygger Vasakronan om och moderniserar kontorskvarteret som döpts till STRAND. Målet är att modernisera och skapa en ny struktur och nya samband mellan de tre befintliga byggnaderna. Samtidigt öppnas en ny siktlinje upp och gemensamma ytor skapas hela vägen ner till strandkanten.
    

Projektet omfattar totalt 26.000 kvm fördelat på sex plan i tre huskroppar och genomförs i etapper. Den första etappen, som omfattade 4.400 kvm, är färdigställd och fullt uthyrd till bland annat COWI som tillträdde hösten 2017.
    

Den deletapp som nu är igång motsvarar en investering på 420 Mkr och i och med uthyrningen till UHR är den uthyrd till 51 procent. UHR flyttar in den 1 september 2020.
    

– I STRAND får UHR toppmoderna lokaler i ett vattennära område med utmärkta kommunikationer och bra service. Det nya torget vi skapar mellan huskropparna ger också hyresgästerna bättre access till Solna strandpromenad, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm på Vasakronan.