4 juni 2023
torsdag, 25 oktober 2018 14:04

Sparbössan köper kontorsfastighet på Östermalm

Skrivet av 
alt
Fastigheten Neptunus 31.


Sparbössan Fastigheter AB, som ägs av Eric Douglas, förvärvar fastigheten Neptunus 31 med adress Storgatan 27 / Grevgatan 34 på Östermalm i Stockholm, med tillträde i november. Fastighetens uthyrningsbara area uppgår till cirka 4.600 kvm och omfattar kontor och läkarvård i sju plan, butiker & restaurang i entréplan samt garage. Fastigheten byggdes ursprungligen som huvudkontor för försäkringsbolaget Odin, sedermera Trygg Hansa. Byggnaden har flexibla planlösningar och en bra hyresgäststruktur.

 

Fastigheten förvärvas från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv, som indirekt ägt fastigheten sedan den byggdes på 1950 talet. Säljarens rådgivare har varit Nordanö och Cederquist Advokatbyrå. Wistrand Advokatbyrå har biträtt Sparbössan.
    

– Vi har ett fokuserat investeringsintresse i denna delmarknad som vi bedömer har en bra utvecklingspotential. Vår ambition är att när marknaden ger oss möjligheter göra ytterligare förvärv av centralt belägna kontor och hotell, säger Leif Garph, vd för Sparbössan.