30 november 2023
onsdag, 24 oktober 2018 09:26

Aberdeen och Ailon köper i Hammarby Sjöstad

Skrivet av 
alt
Jacob Cronstedt, grundare av Ailon Group.


Aberdeen Standard Investments har, genom fonden AEROF (Aberdeen European Residental Opportunities Fund) och tillsammans med Ailon Group, köpt Transformatorverkstaden i kvarteret Påsen i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Säljare var Skanska och Ikano Bostad med JLL som säljrådgivare. Aberdeen Standard och Ailon planerar att skapa en kombination av mikro living och co-working i kvarteret.
    

Skanska och Ikano Bostad har i ett gemensamägt bolag utvecklat 370 bostäder i kvarteret Påsen. Utöver de nya byggrätterna finns Transformatorverkstaden, en fabriksbyggnad från 1940-talet.
    

– Transformatorverkstaden är viktig att bevara i området av kulturminnesskäl. Vi är glada åt att Aberdeen Standard Investments och Ailon Group tar över projektet och vidareutvecklar fastigheten på ett attraktivt sätt, säger Charlotte Danielsson, affärsutvecklare, Skanska Sverige.
    

– Förvärvet är i linje med AEROFs strategi att utveckla välplacerade bostadsfastigheter med prisvärda lägenheter i Europas ledande städer, säger Christian Schjødt-Eriksen, fondchef för AEROF.
    

I ett gemensamt uttalande tillägger Jacob Cronstedt och Andrew Dawson, grundare av Ailon Group:
– Vi är stolta över att ha identifierat detta förvärv tillsammans med Aberdeen Standard Investments. Transformatorverkstaden har ett pulserande mikroläge, ett intressant industriarv och är mycket väl lämpat att omvandlas till en byggnad med mikro living-lägenheter och co working-ytor.