4 juni 2023
tisdag, 23 oktober 2018 17:31

Stendörren köper för 103 Mkr i Täby

Skrivet av 
alt
Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

 

Stendörren Fastigheter har via dotterbolag ingått avtal med Cod Acquisition 1 om förvärv av fastigheten Täby Åkerby 8. Säljare är Starwood för vilken Scius Partners har agerat asset manager och Pangea transaktionsrådgivare. Fastigheten ligger i Åkerby industriområde är bebyggd med lokaler för kontor, lager och lätt industri omfattande 9.700 kvm lokalarea. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 66,6 Mkr, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 103 Mkr. Årshyresvärdet uppgår till cirka 9,6 Mkr. Tillträde beräknas ske den 16 november.

 

– Vi är glada att kunna köpa en flexibel industrifastighet med en bra hyresgästmix i ett strategiskt intressant område som ligger lättillgängligt för kunderna till denna typ av verksamhet. Det stora projektet Täby Park ligger alldeles in på knuten och det kommer att driva på utvecklingen i närområdet, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

 

– Vi utökar vårt bestånd i Täby och detta påvisar vår tilltro till kommunen. Vi avser att göra flertalet liknande förvärv i närområdet och kompletteringsförvärv är ständigt intressant även i våra andra fokusområden, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.