4 juni 2023
måndag, 22 oktober 2018 12:53

Fondamentor bygger skola i Sigtuna stadsängar

Skrivet av 
alt
Internationella Engelska Skolan vann en anbudstävling om att bygga och öppna en F-9 skola i Sigtuna stadsängar, som ägs av SigtunaHem och Bonava. Totalt cirka 900 bostäder ska bygga i Sigtuna stadsängar med första inflyttning i år.

 

Efter ett grundligt arbete och ett antal intresserade skoloperatörer står nu fastighetsbolaget Fondamentor, med Internationella Engelska Skolan (IES) som partner, som vinnare i anbudstävlingen om att bygga och öppna skola i Stadsängarna. Tanken är att det ska bli en F-9 skola.

 

– IES är en aktör med bred erfarenhet som bedrivit skolverksamhet sedan 1993. Idag har de 36 skolor och 25 600 elever. Tillsammans med Fondamentor, vars affärsidé är att långsiktigt förvärva och förvalta fastigheter, är vi förvissade om att stadsdelen kommer att kunna erbjuda en hållbar och välbyggd skola med hög kvalitet vad gäller utbildning framöver säger Kim Hultén, verksamhetschef på Sigtuna stadsängar

 

Tillsammans med IES vill Fondamentor skapa en hållbar skolmiljö med internationell prägel och ge alla förskole- och skolbarn i Sigtuna kommun möjlighet till högkvalitativ och internationell utbildning. Markanvisningstävlingen är klar och vinnarna utsedda men en hel del arbete återstår. Bland annat ska Fondamentor och IES komma överens om hyresavtal och skolinspektionen ska godkänna etableringen.

 

– Arbetet med att få en skola till Sigtuna stadsängar är högt prioriterad. Skolan kommer att ligga på kort promenadavstånd från de cirka 900 bostäder som kommer att finnas när stadsdelen är färdigbyggd. IES blir ett fint komplement till vårt befintliga utbildningsutbud. Dessutom passar skolans internationella prägel utmärkt i vår kommun. Redan för tusen år sedan var vi en internationell mötesplats, det gäller än idag som värdkommun för Stockholm Arlanda Airport med hela världen runt hörnet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun. 

 

Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, som ägs av Bonava och det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem, leder utvecklingen av Sigtuna stadsängar – en helt ny stadsdel belägen cirka 1.500 meter norr om gamla Sigtuna stadskärna. Första inflyttning beräknas till 2018.