20 april 2024
onsdag, 26 september 2018 15:06

Humlegården breddar ägandet

Skrivet av 
alt
Tomas Eriksson, styrelseordförande för Humlegården Fastigheter.

 

Genom en riktad nyemission samt ett aktieförvärv får Humlegården ett kapitaltillskott om 250 Mkr samt fyra nya aktieägare, vilket innebär att samtliga länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen nu är aktieägare i Humlegården. PwC har agerat finansiell rådgivare och Roschier har agerat juridisk rådgivare.

 

Den riktade nyemission omfattade 12.180 aktier till teckningskurs 20.527 kr per aktie. Deltagare i emissionen var Länsförsäkringar Skaraborg, Länsförsäkringar Västerbotten samt Länsförsäkringar Gävleborg. Samtidigt gick Länsförsäkringar Stockholm in som ägare genom att köpa aktier från en av bolagets befintliga ägare. Sammantaget innebär detta att samtliga länsbolag inom länsförsäkringsgruppen nu är aktieägare i Humlegården.

 

– Att alla 23 länsbolag samt Länsförsäkringar Liv och Länsförsäkringar Sak nu är aktieägare är glädjande och ett tecken på Humlegårdens attraktivitet som placering. Bolaget fokuserar på att leverera en långsiktig, stabil tillväxt och har ett tydligt fokus på kassaflöde samtidigt som vi också aktivt söker nya möjligheter till förvärv och projekt, säger Tomas Eriksson, styrelseordförande för Humlegården Fastigheter.