30 november 2023
fredag, 22 december 2017 17:37

Wilner Anderson sparkas som vd från Agora

Skrivet av 
alt
Wilner Anderson lämnar noterade A Group of Retail Assets Sweden AB med omedelbar verkan.

 

Styrelsen och Wilner Anderson har kommit överens om att Wilner Anderson lämnar posten som vd i noterade A Group of Retail Assets Sweden AB.

 

– Wilner Anderson har varit med från början och har gjort goda insatser för Agora under de två och ett halvt år han har varit vd i Agora, men bolaget har tyvärr inte utvecklats enligt förväntan. På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Wilner för hans engagemang och arbete, säger Knut Pousette, styrelseordförande i Agora, i en kommentar till beslutet.

 

Styrelsen ska nu inleda processen att rekrytera en ny ordinarie vd för Agora. Agneta Segerhammar, CFO i bolaget, har utsetts till tf. vd i Agora. Wilner Anderson lämnar Agora med omedelbar verkan.

 

Det har varit ett brant fall i Agoras aktie som noterades på First North den 15 juni 2015 på introduktionskursen 39 kr. Under fredagen den 22 december noterades aktien i 21,40 kr. För helåret 2016 visade bolaget ett resultat om 92 Mkr med tillgångar om 4,3 Mdr kr och en soliditet om 30,86 procent. Förvaltningsportföljen består av 23 fastigheter, omfattande cirka 0,27 miljoner kvm, på 16 orter i Sverige.

 

Wilner Anderson har tidigare haft skilda befattningar på Steen & Ström, JLL och Diligentia.