1 april 2023
fredag, 22 december 2017 14:03

Skanska säljer vård- och omsorgsboende i Göteborg

Skrivet av 
alt
Vård- och omsorgsboendet i Hovås med 51 vårdplatser kommer att drivas av Ambea och ägas av Northern Horizon.

 

Skanska har sålt ett vård- och omsorgsboende med 51 vårdplatser i Nya Hovås, Göteborg, till Northern Horizon (Nordiska Vårdhem AB). Vårdboendet som planeras att bli byggstartat i mars 2018 ska överlämnas till kund i samband med färdigställande hösten 2019.

 

– Efter många års arbete från oss och våra samarbetspartners är vi nu glada och stolta över att kunna meddela att vi har sålt projektet och kan därmed sätta igång med produktionen av ett äldreboende i den helt nya stadsdelen Nya Hovås. Att kunna bidra med ett nytt äldreboende och komplettera stadsdelen är fantastiskt roligt. Vi har ett bra samarbete med övriga aktörer i området där vi tillsammans skapar ”en småskalig blandstad i världsklass, säger Karin Falck, affärsutvecklare, Skanska.

 

Vårdboendet omfattar totalt cirka 4.200 kvm bruttoyta fördelat på fyra våningar med takterrass. Huset byggs för att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och avsikten är att söka certifiering enligt LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), nivå guld.

 

– Vi är glada att ha fått möjligheten att förvärva ytterligare ett högklassigt äldreboendeprojekt av Skanska med mycket bra läge i Göteborg och med Ambea som hyresgäst. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Ambea i både Nya Hovås och Angered, säger Christopher af Trampe, Sverigechef, Northern Horizon.

 

Boendet har utvecklats i ett nära samarbete med hyresgästen Ambea som kommer att driva vårdboendet.