4 juli 2022
onsdag, 20 december 2017 11:07

ByggVesta och Alma utvecklar i Upplands Väsby

Skrivet av 
alt
Optimusområdet i Upplands Väsby ska utvecklas till en stadsdel med 1.000 bostäder, 1.000 arbetsplatser och service.


ByggVesta och Alma Property Partners har bildat ett gemensamt bolag för att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby. Tillsammans ska bolagen utveckla området kring Optimusfabriken med stadsmässig och varierad bebyggelse. Den kommande stadsdelen ligger i direkt anslutning till Väsby Entré och kommer rymma upp till 1.000 nya bostäder, cirka 1.000 arbetsplatser och ett varierat serviceutbud.
    

– Vi är glada att samarbeta med Alma. Vi kan utnyttja våra kompetenser och gemensamt utveckla områdets unika värden. Här kommer man kunna hitta det bästa bostadsläget i Upplands Väsby utvecklat för en modern livsstil i en anrik miljö. Tillsammans med kommunen och Alma tror vi att vi kan skapa något unikt och bra, säger Marcus Svensson, vd för ByggVesta Development.
    

Alma Property Partners köpte Optimusområdet i Upplands Väsby från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv i juli 2016. Området omfattar idag 50.000 kvm mark med 36.500 kvm bebyggelse i form av kontor, verksamhetslokaler och lokaler för olika samhällsfunktioner.
    

I det nya gemensamma bolaget ska Alma och ByggVesta utveckla området till en attraktiv stad där den anrika Optimusfabriken, de intilliggande kontorsfastigheterna och en ny plan för bostadsbyggrätter kommer kunna erbjuda en intressant och funktionstät ny stadsdel.
    

– Det känns väldigt bra att inleda samarbetet med ByggVesta som är en van stadsbyggare och en förstklassig bostadsutvecklare. Vi kommer gemensamt att kunna bidra till utvecklingen av området kring pendeltågsstationen och Väsby Entré till att bli en viktig länk i pärlbandet mellan Stockholms Central och Arlanda, säger Simon de Château, partner och CIO på Alma Property Partners.
    

Vid utvecklingen av Optimusområdet, kommer Alma och ByggVesta att samarbeta nära med Upplands Väsby kommun för att ta fram en attraktiv detaljplan och där aktörer som JM och Väsbyhem redan tecknat avtal om att förvärva byggrätter.