5 mars 2021
tisdag, 19 december 2017 16:28

Hemsö och Stenvalvet gör miljardaffär

Skrivet av 
alt
Nils Styf, vd för Hemsö.

 

Hemsö och Fastighets AB Stenvalvet genomför en bytesaffär där Hemsö köper tre fastigheter i Göteborg inom segmentet rättsväsende och säljer nio fastigheter på ett flertal orter i Sverige. Affärens totala transaktionsvärde uppgår till drygt 1 Mdr kr.

 

Genom förvärvet stärker Hemsö segmentet rättsväsende och ökar andelen offentliga hyresgäster. Största hyresgäst i förvärvsportföljen är Polismyndigheten. Den totala uthyrningsbara arean för förvärvade fastigheter uppgår till 15.000 kvm och 30.000 kvm för de avyttrade fastigheterna.

 

– Det är glädjande att vi genom förvärvet stärker vår närvaro i Göteborgsregionen och ytterligare effektiviserar vår förvaltning. Det känns bra att vi genomför affären med Stenvalvet som är en långsiktig och välrenommerad fastighetsägare, säger Nils Styf, vd för Hemsö.

 

Fastigheterna som Hemsö avyttrar är belägna i Borlänge, Eskilstuna, Strängnäs, Jönköping och Växjö och omfattar fyra skolfastigheter samt fem nyproducerade vård-och omsorgsboenden. Tillträde respektive frånträde är planerat till den 1 mars 2018.