25 april 2024
tisdag, 19 december 2017 12:35

Skanska säljer projekt i Polen för 700 Mkr

Skrivet av 
alt
Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiellla projekt i Poznan i västra Polen.


Skanska har sålt den första fasen av Nowy Rynek, en kontorsbyggnad inom ett kommersiellt fastighetsprojekt i Poznan, Polen, för cirka 700 Mkr. Köparen är konfidentiell och försäljningen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe under det fjärde kvartalet 2017. Tillträdet av fastigheten är planerat till det andra kvartalet 2019.
    

Kontorsbyggnaden på sex våningar kommer att få en total uthyrningsbar yta på cirka 25.000 kvm och förväntas få LEED Gold-certifiering. Det kommer också att certifieras som en ”Byggnad utan barriärer” för dess tillgängliga design, inkluderande för personer med funktionshinder. Konstruktionen av den första fasen inleddes i juli 2017 och är planerad att vara slutförd under det andra kvartalet 2019.
    

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella fastighetsprojekt i Poznan. Komplexet, som består av fem separata byggnader i stadens centrala affärsdistrikt, kommer skapa ett nytt kvarter i Poznan. Nowy Rynek kommer att omfatta kontor och detaljhandel med ett nytt torg som ska arrangera aktiviteter som är tillgängliga för lokalbefolkningen.