24 april 2024
måndag, 18 december 2017 14:55

Eurocommercial säljer för 1,87 Mdr

Skrivet av 
alt
Jeremy Lewis, vd för Eurocommercial Properties.


Eurocommercial Properties N.V. har tecknat ett bindande avtal om försäljning av fyra av sina italienska fastigheter till en enda köpare. Enligt villkoren i avtalet kommer Eurocommercial att sälja Centro Lame (Bologna), La Favorita (Mantova), Centroluna (Sarzana) och Centro Leonardo (Imola) till ett totalt pris på 187 MEUR (cirka 1,87 Mdr kr). Försäljningen förväntas bli slutförd under våren 2018.
    

– Den italienska marknaden är mycket attraktiv och med 40 procent av våra tillgångar kommer den att förbli ett viktigt fokus för Eurocommercial. Ekonomin stärks medan arbetslösheten minskar. Nyare detaljdata tyder också på att hushållens utgifter ökar och att e-handel inte har haft någon betydande inverkan på denna marknad hittills, säger Jeremy Lewis, vd för Eurocommercial.
    

Avyttringarna ingår i Eurocommercials bredare tillgångsrotationsprogram och följer efter försäljningarna av rue de Rivoli i Frankrike samt de svenska köpcentrumen Mellby och 421.

 

Sammantaget genererade försäljningarna i Frankrike och Sverige 180 MEUR och, när den italienska försäljningen har slutförts, kommer denna siffra att öka till 367 MEUR. Intäkterna från den senaste försäljningen kommer delvis att finansiera förvärvet av det belgiska köpcentrumet Woluwe Shopping Centre i Bryssel. Eurcommercial förhandlar även om ytterligare försäljningar.