19 april 2024
måndag, 18 december 2017 13:21

Savills IM köper för 1,2 Mdr av Ikea

Skrivet av 
alt
I Savills IM:s förvärv från Ikea Centers ingår bland annat fastigheter i anslutning till Ikea i Uppsala.


Savills Investment Management (Savills IM) lanserar Nordic Fund III – Retail som initialt har tagit in cirka 1 Mdr kr och förvärvat externhandelsfastigheter intill Ikea i fyra lägen, nämligen Borlänge, Uppsala, Uddevalla och Haparanda. De fyra tillgångarna förvärvades av IKEA Centers för ett belopp om cirka 1,2 Mdr kr. Fastigheterna är lokaliserade intill Ikeavaruhus och innehåller en diversifierad mix av hyresgäster med starka nationella varumärken.
    

Fonden Savills Nordic III – Retail har en målsättning om minst 7 procent totalavkastning med fokus på en hög och stabil löpande avkastning. Fondens strategi omfattar både externhandel såväl som butiksenheter i citylägen i de fyra nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland.
    

– Fonden kan dra fördel av vår stora erfarenhet inom investeringar i handelsfastigheter, med cirka 40 Mdr kr i handelsfastigheter under förvaltning. Vår nordiska plattform skapar en stark lokalkännedom tillsammans med vår globala erfarenhet som gör det möjligt för oss att finna attraktiva objekt där vi kan fortsätta förbättra handelsplatser som i slutändan skapar högre avkastning för både våra kunder och hyresgäster, säger Justin O’Connor, vd för Savills Investment Management.