19 april 2024
fredag, 15 december 2017 17:32

Offentliga Hus köper från Svevia

Skrivet av 
alt
Lars Holm är vd för Offentliga Hus.

 

Fastighetsbolaget Offentliga Hus i Norden AB har förvärvat 161 fastigheter (vägstationer, depåer m.m.) från statligt ägda Svevia. Försäljningen sker i bolagsform och parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

 

Vägstationerna nyttjas för uppställning och service av arbetsfordon och materiel i samband med vägprojekt och vägunderhåll, och omfattar sammanlagt 290 hektar mark. Fastigheternas lokalyta uppgår totalt till 178.000 kvm. Offentliga Hus och Svevia har för avsikt att etablera ett långsiktigt samarbete och Svevia kommer även fortsättningsvis att nyttja fastigheterna för sin kärnverksamhet och vara den dominerande hyresgästen.

 

– I början av december genomförde vi framgångsrikt en obligationsemission om 400 miljoner kronor, och nu sätter vi en del av kapitalet i arbete. Det här är Offentliga Hus största förvärv hittills och vi är mycket glada att kunna utöka portföljen med högkvalitativa infrastrukturfastigheter. Affären är viktigt steg på vår resa mot en börsnotering, säger Lars Holm, vd för Offentliga Hus.