19 april 2024
torsdag, 14 december 2017 15:58

Pandox omklassifierar hotell i Bryssel

Skrivet av 
alt
Genom hyresavtalen för Hotel Bloom och Hotel Berlaymont i Bryssel omklassifierar Pandox de bägge hotellfastigheterna från Operatörsverksamhet till Fastighetsförvaltning.

 

alt

Martin Creydt, Senior Vice President, Property Management International på Pandox.

 

Pandox har ingått tjugoåriga omsättningsbaserade hyresavtal med garanterad minimihyra för fullservicehotellen Hotel Bloom och Hotel Berlaymont i Bryssel med NH Hotel Group. Hyresavtalen träder i kraft den 1 februari 2018 och hotellfastigheterna kommer då att omklassificeras från Operatörsverksamhet till Fastighetsförvaltning.

 

– Vi är mycket glada över att teckna två nya hyresavtal med NH Hotel Group som är en erkänt skicklig internationell hotelloperatör och en stark affärspartner. Hotellmarknaden i Bryssel har historiskt dominerats av managementavtal och dessa hyresavtal bryter därför ny mark. Hyresavtalen är konkurrenskraftiga och visar att Pandox genom att vara aktiv över hela värdekedjan skapar tydliga värden för företaget och dess aktieägare, säger Martin Creydt, Senior Vice President, Property Management International på Pandox.

 

Hyresavtalen med NH Hotel Group innebär delade investeringar, lägre risk och ett lägre avkastningskrav för de nyuthyrda hotellfastigheterna. Utsikterna för tillväxt i hyresintäkter och driftnetto är goda.

 

Pandox köpte Hotel Berlaymont med 214 rum i maj tidigare i år, medan Hotel Bloom med 305 rum förvärvades 2005.