18 april 2024
onsdag, 13 december 2017 13:56

Susanne Ås Sivborg, ny gd för Lantmäteriet

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                        

Regeringen har utsett Susanne Ås Sivborg (bilden) till ny generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Hon tillträder sin tjänst den 1 januari 2018.

 

Susanne Ås Sivborg kommer närmast från en tjänst som generaldirektör för Patent- och registreringsverket, där hon verkat under nio år. Hon har också lång chefserfarenhet från globala företag såsom Electrolux och AstraZeneca. Susanne Ås Sivborg är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad.

 

– Samhällsbyggnadssektorn genomgår strukturella förändringar i form av ökat bostadsbyggande och digitalisering. Lantmäteriets ansvarsområde är grundläggande för att sektorn ska fungera. Jag är glad att Susanne Ås Sivborg, med sin gedigna GD-bakgrund, nu blir generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Lantmäteriet står inför olika utmaningar som bland annat rör kompetensförsörjning, digitalisering av planprocessen och långa handläggningstider. Jag känner mig trygg med att Susanne Ås Sivborg är rätt person att leda och utveckla Lantmäteriet i det förändringsarbete som nu krävs, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

 

– Lantmäteriet är en viktig myndighet för samhällsutvecklingen i Sverige. Det ska bli väldigt roligt att nu få lära känna såväl verksamheten som medarbetarna, säger Susanne Ås Sivborg.