16 april 2024
tisdag, 12 december 2017 18:13

Vectura överbryggar generationsgränser i Mönsterås

Skrivet av 
alt
Vectura Fastigheter har tecknat ett långt avtal med Mönsterås kommun för äldreboende och förskola i en och samma byggnad.

 

Vectura Fastigheter ska uppföra ett integrerat äldreboende och förskola på den välkända Solhemstomten i småländska Mönsterås. I projektet ingår ett äldreboende om 20 platser, korttidsplatser för äldre om 20 platser, och 4 avdelningar förskola. I byggnaden planeras även ett tillagningskök och kaféverksamhet. Projektet ska skapa en brygga över generationsgränserna. Barn och äldre i samma byggnad gör det möjligt att kunna äta måltider och genomföra aktiviteter tillsammans.

 

Vectura, som ägs av Patricia Industries, en del av Investor, ska planera, genomföra och vara långsiktig fastighetsägare. Mönsterås kommun tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Vectura. Byggstart beräknas ske under kvartal tre 2018 och färdigställande våren 2020.

 

I så stor utsträckning som möjligt kommer trä att vara byggnadsmaterial, vilket är något som kommunen eftersträvar. Vectura projekterar även för att uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver, med guldnivå bland annat inom områdena effektbehov, fuktsäkerhet och legionella.