23 april 2024
måndag, 11 december 2017 17:47

Galären i Luleå tecknar nya hyreskontrakt

Skrivet av 
alt
Galären har tecknat flera nya hyreskontrakt i höst, bland annat i nyligen renoverade kvarteret Ormen 6 på Midgårdsvägen 13 i Luleå. Bild: Tirsén & Aili

 

En nyetablering, en nystart samt en lokalflytt bidrog till ett fortsatt högt tryck för Galären på Luleås hyresmarknad för lokaler i november. För nyetableringen svarade inredningsföretaget Senab för som i november tecknade hyresavtal med Galären. Från och med april nästa år finns de i nya renoverade butikslokaler på Timmermansgatan 4, men redan nu är verksamheten i gång i tillfälliga lokaler.

 

I april omlokaliserar även Riksbyggen i Luleå och flyttar in i nya lokaler hos Galären på Gammelstadsvägen 19 i Skutviken. Riksbyggen levererar idag yttre skötsel samt lokalvård åt bland andra Lulebo, Heimstaden, Rikshem och Svenska Bostadsfonden.

 

Genom en ny företagsbildning etablerades Tannak International tidigare i höst. I på att göra en rejäl omstart av hela verksamheten i nya lokaler hos Galären på Midgårdsvägen 13 – i en fastighet som har genomgått ett rejält ansiktslyft i samband med att Länsteknik flyttade in där tidigare under året.

 

Sedan tidigare jobbade Tannak med sin unika produkt/tjänst för djurspårning då främst mot rennäringen. Nu tar bolaget sin tekniska innovation inom IOT (internet of Things) vidare och erbjuder den mot alla de branscher som har ett behov att samla data på detta sätt. Det som gör Tannak tjänst unik gentemot övriga i branschen är att när man samlar data använder sig av ett helt eget nätverkssystem istället för det befintliga telenätet.