20 juli 2024
fredag, 08 december 2017 12:55

Skanska investerar 250 Mkr i BoKlok-fabrik

Skrivet av 
alt
BoKlok-fabriken i Gullringen, Vimmerby.

 

BoKlok – boendekonceptet som är utvecklat av Skanska och Ikea – bygger cirka 1.200 bostäder per år och har hittills byggt 10.000 bostäder. Nu investerar Skanska cirka 250 Mkr för att öka kapaciteten i BoKloks fabrik i Gullringen, Vimmerby. Om- och tillbyggnationen av fabriken kommer att ske stegvis mellan 2018 till 2020.

 

Investeringen avser främst ökad kapacitet, effektiviseringar och högre grad av automatisering. Bland annat kommer en ny sammansättningshall att byggas och en toppmodern produktionslina installeras, enligt principerna för Lean Production. Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent och investeringen beräknas skapa cirka 50 nya arbetstillfällen.

 

– BoKlok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som största bostadsbyggare för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Jonas Spangenberg, vd för BoKlok.