24 september 2023
torsdag, 07 december 2017 15:28

Castellum hyr ut 10.000 kvm på Hisingen

Skrivet av 
alt
Nätbutiken Bagaren och Kocken blir den första hyresgästen i Castellums logistikbyggnad i Hisingens logistikpark.

E-handelsbolaget Bagaren och Kocken har tecknat ett hyresavtal om cirka 10.000 kvm i Hisingen Logistikpark där Castellum nu uppför första etappen om totalt cirka 30.000 kvm. Inflyttning sker i samband med färdigställandet den 1 april 2018.

 

Bagaren och Kocken är en av Nordens ledande nätbutiker inom köksmaskiner och köksredskap. Företaget väljer att flytta sitt lager och huvudkontor till Hisingen Logistikpark för att få bättre möjlighet till expansion.

 

– För att klara vår extrema tillväxt de kommande åren behöver vi en flexibel och skalbar lagerlösning. Detta samtidigt som vi vill ge vår personal moderna och fräscha kontorslokaler inom 30 min restid från Göteborgs centrum. Lokalen vi nu signerat med Castellum lever upp till alla dessa krav, säger Martin Blidberg, Logistikchef på Bagaren och Kocken.

 

– Vi är glada över att kunna erbjuda Bagaren och Kocken en flexibel lokallösning som passar deras expansiva verksamhet. Uthyrningen är ett bra exempel på att lagerbehoven ökat för e-handelsbolagen under senare år, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

 

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bland annat planerar vi andra etappen om cirka 35.000 kvm i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5.000 kvm på Östra Sörredsvägen och snart även 6.600 kvm i Arendal, avslutar Cecilia Fasth.


Colliers har varit Castellums rådgivare vid förmedlingen av e-handlaren Bagaren och Kocken.


Christoffer Bladh Nord, projektledare inom industri och logistik på Colliers säger:

– Vi är glada över att kunna bidra med första hyresgästen innan byggnaden står klar och med inflyttning vid färdigställandet. Bagaren och Kocken får med moderna och effektiva ytor hos Castellum goda möjligheter att växa ännu mer.