4 juni 2023
torsdag, 07 december 2017 11:21

Anders Danielsson, ny vd för Skanska

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                  
Skanskas styrelse har utsett Anders Danielsson (bilden) till ny vd och koncernchef för Skanska. Han efterträder Johan Karlström som tidigare meddelat att han avgår. 
    

Anders Danielsson har arbetat på Skanska sedan 1991. Han är för närvarande vice vd i koncernledningen med ansvar för Skanskas byggenheter i USA och Skanska infrastrukturutveckling. Tidigare har han varit vd för Skanska Norge och framgångsrikt lett två byggenheter och Skanskas bostadsutveckling från förlust till lönsamhet. Dessförinnan var han under fyra år vd för Skanska Sverige.
    

– Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska.
    

Anders Danielsson tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2018, då Johan Karlström avgår som vd. Karlström kommer att fortsätta arbeta i Skanska som senior rådgivare fram till januari 2019 då han går i pension.